Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно гъбите и ги запържваме със скълцания чесън.
Добавяме измитите и подсушени дробчета и задушаваме до готовност.
Внимавайте да не ги пресготвите, тъй като така пастетът няма да стане достатъчно нежен и фин.
Овкусяваме с малко мащерка, черен пипер и сол на вкус.
Малко преди да отстраним от котлона, добавяме сметаната и разбъркваме.
Пасираме всичко в блендер и при необходимост добавяме още малко сметана за по-добра консистенция на домашния пастет.
За да съхраним добре пастета и да не изсъхне, разтапяме маслото, добавяме му малко мащерка и изливаме върху пилешкия пастет.
Така се оформя нещо като капаче, което предпазва и по-добре съхранява домашен пилешки пастет с гъби.