Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Лимецови пържени филийки със зехтин

Лимецови пържени филийки със зехтин

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецови пържени филийки със зехтин
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ето ви здравословен вариант на пържените филийки - сега нямате извинение да не си хапвате вкусно, вкусно"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 бр. филийки, от лимец, домашен
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашният лимецов хляб се нарязва на филийки със средна дебелина.

Оставя се 10 мин. да изпръхнат.

Яйцата се разбъркват на пяна със сол.

Зехтинът се загрява на средна температура, т.к. при висока температура започва да пуши и при пържене храната се прегаря.

Когато зехтинът е загрят, филийка се потапя в яйцата, като обилно трябва да се напои от двете страни.

Пържат се от двете страни до златисто.

Когато се извадят от мазнината, пържените филийки се поставят за 1 мин. върху домакинска хартия, за да се отцеди зехтинът.

Вашата вкусна закуска от Лимецови пържени филийки със зехтин е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: