Магданозени кюфтета с извара и оризово брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
246
1k
733
287
3
02/10/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се почиства и измиват много добре. Нарязват се на дребно.

Поставят се в купа, в която ще се разбърква сместа.

Изварата се намачква с вилица до получаване на кремообразна смес.

Прибавя се към магданоза и копъра. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна със солта и зехтина и се прибавят към сместа. Разбърква се много добре.

Купата се поставя в наклон за 30 минути, за да отцеди водата.

След отцеждането с лъжица се оформят зеленчукови кюфтета, които се овалват в оризово брашно.

Поставят се върху хартия за печене в тава на дупки.

Кюфтета се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 мин.

Сервират се с млечен чеснов сос или прясна салата.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар