Начин на приготвяне
Пресейте бялото брашно. Добавете оризовото брашно и направете кладенче.
Изсипете маята, добавете солта, захарта, зехтина и амаранта. Налейте хладка вода /около 300 мл/ и размесете.
Замесете меко тесто. Ако е необходимо добавете още брашно. Покрийте готовото тесто с чиста кърпа и оставете да удвои обема си.
Готовото тесто разделете на пет топки. Разтеглете всяка топка на фитил и оформете багетите.
Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия. Направете разрез по дължина с помощта на остър нож. Поръсете всяка багета с брашно.
Оставете багетите за около 15 минути да втасат отново. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до розова коричка.
Багетите с оризово брашно и амарант са много вкусни.