Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Магданозени кюфтета с извара и оризово брашно

Магданозени кюфтета с извара и оризово брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Магданозени кюфтета с извара и оризово брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • магданоз - 5 връзки
  • копър - 1 връзка
  • извара - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • оризово брашно - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се почиства и измиват много добре. Нарязват се на дребно.

Поставят се в купа, в която ще се разбърква сместа.

Изварата се намачква с вилица до получаване на кремообразна смес.

Прибавя се към магданоза и копъра. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна със солта и зехтина и се прибавят към сместа. Разбърква се много добре.

Купата се поставя в наклон за 30 минути, за да отцеди водата.

След отцеждането с лъжица се оформят зеленчукови кюфтета, които се овалват в оризово брашно.

Поставят се върху хартия за печене в тава на дупки.

Кюфтета се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 мин.

Сервират се с млечен чеснов сос или прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: