Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Каши»Пържена шотландска каша

Пържена шотландска каша

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пържена шотландска каша5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кой каза, че единствено сложните ястия са вкусни - тази пържена шотландска каша ще ви вземе ума"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 бр
  • мляно месо - 500 г
  • овесени ядки - 200 г ( финни)
  • масло - 200 г
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, измийте ги и нарежете на ситно.

Моркова също обработете и настържете на едро ренде.

Овесените ядки сложете в блендер или кухненски робот и надробете за секунда (ако имате функция ЛЕД(ICE), я използвайте).

С тиган загрейте маслото и го задушете зеленчуците за 5 минути

Добавете каймата.

Овкусете със сол и черен добавете и мащерката, нарязана на ситно.

Гответе, докато месото не стане на трохи. Щом това стане, добавете овесените ядки и долейте зеленчуковия бульон.

Оставете ястието на ври до сгъстяването му.

Пържената шотландска каша сервирайте топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: