Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Шотландска агнешка супа

Шотландска агнешка супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Шотландска агнешка супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Много гореща, мазна и ужасно вкусна - това е"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г, агнешки врат, нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава, нарязана ситно
  • ечемик - 50 г
  • подправки - по избор
  • моркови - 1 бр., нарязан ситно
  • ряпа - 1 бр.
  • праз - 3 стръка
  • зеле - 1/2 зелка, нарязана едро
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се покрива с 1.8 л вода и се оставя да заври. Препенва се, след което се добавят лукът, подправките и ечемикът.

Ако е нужно, се долива още вода, оставя се да къкри около час. Прибавят се останалите зеленчуци, поръсва се със сол и черен пипер и се оставя да къкри още 35 мин.

Ако е много мазна, се отстранява с подходяща лъжица мазнината по повърхността на агнешката супа. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: