Пържена ципура

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържена ципура
Снимка: Dora Grozeva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Хрупкава и вкусна ципура, приготвена набързо на тиган!"

Необходими Продукти

  • ципура - 3 - 4 риби
  • лимони - 2 броя + прясно изцеден лимонов сок
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин
  • магданоз - стръкове пресен
  • брашно - за овалаване
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурите, като им оставите главите и опашките. Натъркайте ги отвсякъде със сол и черен пипер и ги полейте вътре с малко лимонов сок.

След като престоят 10 минути, напълнете вътрешността с 2 резена лимон, 2-3 скилидки чесън и няколко клонки магданоз и иглички розмарин. Набодете с клечки за зъби.

Загрейте в дълбок тиган олио за пържене. Оваляйте хубаво рибите в брашно и галета и ги слагайте да се пържат.

С помощта на клечките за зъби ги захващайте и ги обръщайте, да се изпържат и от другата страна.

Пържената ципура се поднася с подходяща гарнитура за риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: