Начин на приготвяне
Нарязваме патладжаните по дължина на филийки, но не до края. Посоляваме и оставяме да си пуснат черния сок.
След това го измиваме внимателно. Подреждаме в тава в, която сме сложили хартия за печене.
Започваме да пъхаме между филийките по резенче моцарела и домат. Поливаме всеки патладжан с по-една чаена лъжичка зехтин. Поръсваме с риган.
Поставяме нарязаните на колелца чесън и листа пресен босилек. Покриваме тавата с фолио и печем патладжанените ветрила за около час на 180'.
Изваждаме тавата, премахваме фолиото и поръсваме с настъргания кашкавал.
Запичаме ветрилата от патладжани с моцарела и домати до готовност.
Получава се страхотно предястие с патладжани, любимо на цялото семейство!
Ако имате още патладжани под ръка, опитайте и нашите рецепти за мусака с патладжан или патладжан по турски.