Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги нарежете на колелца. Посолете ги и ги оставете за 30 минути. Изцедете горчивия сок.
Оваляйте всяко колелце в брашно. Оставете ги така за 20 минути.
Изпържете в нагорещен тиган от двете страни.
Извадете пържените патладжани върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
В дървено хаванче сложете чесъна, солта и босилека. Начукайте ги до еднородна паста.
Подредете патладжаните в чиния.
Върху всяко парче сложете по парче домат и моцарела.
Поръсете салатата с патладжани и домати с пастата от чесъна и полейте с балсамовия, крем оцет.
Нека ви е сладко и празнично с тази салата от домати и патладжани с моцарела.