Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура. Маслото трябва да е меко, но не разтопено.
Настържете почистената и обелена тиква на едро ренде.
В купа сложете маслото, захарта и ваниловата захар и разбийте с миксер за няколко минути.
След това прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате след всяко.
Добавете прясното мляко.
В отделен съд пресейте брашното, бакпулвера и какаото.
Започнете да добавяте от сухите съставки на порции.
Ще се получи доста гъсто тесто.
Накрая добавете настърганата тиква, шоколадовите капки и джинджифила.
Разбъркайте сместа със шпатула, за да се разпределят равномерно продуктите.
Прехвърлете сместа в кексова форма, предварително намазана с масло или олио.
Сложете шоколадов кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за около 40-45 минути до суха клечка.
След изпичане извадете кекса от формата и охладете върху решетка.
За глазурата загрейте течната сметана до степен на завиране. Махнете от котлона и начупете вътре шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и оставете да се охлади.
Намажете вече охладения шоколадов кекс с тиква с глазурата и поръсете по желание със цветни захарни конфети или ядки.