Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес. Добавят се прясното мляко и олиото. Отново се разбива с миксера.
Брашното се смесва с бакпулвера и шоколадовия прах. Прибавя се по малко и се бърка с шпатула да се усвои всичката смес и се хомогенизира. Подмазва се формата за кекс или тава и се посипва с брашно.
Изсипва се във формата и се пече на 180 градуса до суха клечка. Готовият кекс се остава се 15 мин във формата, завит с кърпа. Изважда се и като се охлади, се отрязва надигнатата част. Начупва се на малки кубчета.
Смесва се със смлените орехи. Полива се с прясното мляко и се разбърква. Шоколадът се разтопява с 1 с.л. олио и 2-3 с.л. прясно мляко.
Половината се изсипва върху шоколадовия кекс, а другата половина се сипва при сместа от кубчетата и орехите. Обърква се и се се гарнира шоколадовия кекс чудо. Отгоре се посипва с орехи.