Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Туршия от патладжани1 / 2
28/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 кг
  • оцет - 1.5 л
  • олио - 1 л
  • чесън - 4 глави
  • магданоз - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладаните се измиват и обелват. Нарязват се на филии по дължина, след което се осоляват и оставят поне за 1-2 часа за да се отдели горчивия сос.

Олиото, оцетът и сол на вкус се смесват и кипват. Свалят се от котлона. Патладжаните се слагат в нагорещената смес и се оставят поне за 40 минути под похлупак.

Когато сместа изстине, маринованите патладжани се подреждат в буркани, като между всеки пласт се поставя по няколко чери скилидки чесън и ситно накълцан магданоз, във всеки се налива по малко от маринатата.

Бурканите се затварят плътно и се оставят на сухо и хладно за 10 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: