Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от чесън в буркани

Туршия от чесън в буркани

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"За да си имате винаги апетитен чесън на разположение, пригответе тази туршия"

Необходими Продукти

  • чесън - 10 кг
  • сол - 300 г
  • оцет - 300 мл
  • копър - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази туршия се използват напълно развити чеснови глави в млечна зрелост. Те се почистват от брадички и обвивните листа, накисват се за 15-20 минути във вода, след което се измиват.

Почистените и измити глави чесън се нареждат в буркани и се заливат с преварена, прецедена изстинала саламура.

За 10 кг почистени чеснови глави се приготвя саламура от 6 л вода, 300 г сол и 300 мл оцет.

За подобряване на вкуса на туршията на дъното и най-отгоре в съда се поставя копър - 100 г копър (стъбла и съцветия) на 10 кг чеснови глави.

През време на ферментацията и съхраняването, ако е необходимо, към туршията се долива саламура (20 г сол и 20 мл оцет на 1л вода).

При температура 18-20 градуса ферментацията продължава от 10 до 14 дни.

Готовата туршия се съхранява в хладно помещение с постоянна температура.

Туршията от чесън в буркани е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: