Домашно вино Мерло

НикиНики
Иноватор
162
1k
673
203
1
12/10/2020
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мерло
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки знае, че по-хубаво от домашно приготвените храни и напитки няма. А какво е трапезата през студените зимни дни без чаша домашно червено вино.

Хубаво е гроздето, което се използва за червено вино да е сорт мерло, то е с най-голяма захарност и ще се наложи да се добави малко захар.

Разбира се, може да се използва и друг сорт.

Гроздето се смила през специална машина, ако не разполагате с такава, гроздето се намачква.

След като гроздето се намачква, се измерва захарността на шарата, тя трябва да е около 22-23°C.

На 50 кг намачкано грозде се добавя 1 кг захар. Ако захарността е по-висока от 24°C, се налива вода до-достигането на необходимия градус, а ако захарността е по-ниска, се добавя захар, разтворена с вода, отново до достигането на нужния градус.

Затваряме съда в, който сме поставили намачканото грозде, и оставяме да ферментира. Това се случва в рамките на около 12-13 дни, разбира се, времето трябва да е по-хладно.

Нужно е разбъркване всеки ден, за да се утаи по-бързо.

След като гроздето е ферментирало, се източва и се поставя в подходящ съд.

Най-добрият вариант е дървена бъчва. Но ако не разполагате с такава, може в бидон или галони от вода. Но вкусът на домашното вино Мерло е по-различен.

Класическа комбинирана отварачка с ножче-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Класическа комбинирана отварачка с ножче
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Страхотна комбинирана отварачка, която може да носите навсякъде със себе си. Тя включва тирбушон, отварачка за бутилки и отварачка за консерви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар