Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Домашно Оризово Вино

Домашно Оризово Вино

Домашно Оризово Вино
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Чували ли сте нещо за оризово вино? Ако не, директно ви препращаме към рецептата за него"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • захар - 350 г
  • стафиди - 90 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • канела - 2 пръчици
  • дестилирана вода - 2 л
  • спиртна мая - 2 с.л.
  • буркан - 3 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме.

Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти.

В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете пръчици канела.

След това сипваме дестилираната вода към съставките в буркана.

Накрая прибавяме спиртната мая, която предварително сме активирали с малко топла вода, разбъркваме добре и затваряме плътно.

Бурканът трябва да се съхранява на стайна температура за минимум 15 дни.

След 15 дни отваряме буркана и прецеждаме течността през тензух.

Готовото оризово вино може да се съхранява в хладилник или да го налеете в стъклени бутилки, които трябва да стоят на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: