Начин на приготвяне
Най-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме.
Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти.
В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете пръчици канела.
След това сипваме дестилираната вода към съставките в буркана.
Накрая прибавяме спиртната мая, която предварително сме активирали с малко топла вода, разбъркваме добре и затваряме плътно.
Бурканът трябва да се съхранява на стайна температура за минимум 15 дни.
След 15 дни отваряме буркана и прецеждаме течността през тензух.
Готовото оризово вино може да се съхранява в хладилник или да го налеете в стъклени бутилки, които трябва да стоят на тъмно и хладно място.