Начин на приготвяне
От прясното мляко отделяме 1/2 ч.ч. и на друго място 2 с.л.
Към отделеното мляко с количество 1/2 ч.ч. добавяме захарта, маята и 2 с.л. от брашното. Разбъркваме и оставяме за 5 минути.
Пресяваме брашното 2 пъти и в средата оформяме кладенче. Изливаме вътре сместа с маята, солта, останалото по-голямо количество прясно мляко и чукваме яйцето.
Започваме да месим, като постоянно си намазваме ръцете с по-малко мас. Когато вкараме всичката мас в тестото, месим още малко и оформяме тестото на топка. Покриваме го с прозрачно фолио и го оставяме за 1 час да се надуе.
След това нарязваме тестото на 8 парчета, оформяме ги на топки и разточваме всяка на кора с дебелина около 1 см. Разрязваме всяка кора на 6 триъгълника.
Разбиваме жълтъците и към тях добавяме отделеното мляко /2 с.л./. С по-малко от тази смес намазваме изрязаните триъгълници, а в широката част на всеки поставяме по едно парченце сирене. Навиваме и оформяме кифлички.
Подреждаме кифличките в тефлонова тава и ги оставяме за 20 минути да се отпуснат. След това ги намазваме и отгоре със сместа от жълтък и прясно мляко.
Загряваме фурната на 200 градуса и печем кифличките с мас и сирене фета за около 20 минути до златисто.