Кифлички с мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Кифлички с мас1 / 2
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20-25 бр.
"Най-вкусните и меки кифлички се правят с мас, прилагаме и дузина вкусни доказателства в подкрепа на тезата ни"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • мазнина - 1 ч.ч. разтопена свинска мас
  • захар - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • брашно - за средно твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото се използват 2 яйца + 1 белтък, а третият жълтък се разбърква с 1-2 с.л. вода за намазване на кифличките.

Разтворете маята в малко топло мляко заедно с 1 с.л. захар, докато шупне. Разбийте яйцата и сипете шупналата мая, останалата захар, свинската мас, солта и прясното млякото.

Замесете меко до средно твърдо тесто и го оставете 30 минути да втаса. Разделете го на топки, всяка от които разточете и нарежете на триъгълници.

Всяко триъгълниче завийте на кифличка, като в основата му слагате плънка по избор. Подреждайте ги на разстояние в намазнена или застлана с хартия за печене тава.

Намажете с разбития жълтък и по желание поръсете с мак, сусам или ленено семе. Сложете кифличките с мас да се изпекат в загрята фурна на около 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Кифличките са много вкусни.Аз ги пробвах с два вида домашно сладко. Едното беше от дюли, а другото от малини.На другия ден тези със сладкото с дюли бяха по меки.
11.02.2012 21:50