Начин на приготвяне
Всички зеленчуци ги измиваме и режем на големи парчета, изчистваме бамята от стъблата, но не режем много, слагаме в един голям съд с вода и от горе слагаме две лъжици оцет, защото после пуска една лигава слуз.
В голяма тенджера слагаме олио и започваме да запържваме за малко пипера, след което прибавяме патладжана и след една минута разбъркваме, прибавяме доматите и оставяме да покъкри за около половин час.
След като е покъкрило, за малко само да се сгъсти, доматите се прибавят, тиквичките, нарязани на кубчета, и бамята отгоре прибавяме оцета и посоляваме и след 5 минути махаме от котлона.
Пълним бурканите, още докато е горещо, и затваряме капачките, някои не варят бурканите, но аз не исках да рискувам и ги варих за капачките за около 10 минути.
Изваждаме и обръщам бамята в буркани.
След като изстинат, обръщаме бамята с домати в буркани и прибираме в килера.