Начин на приготвяне
Измиваме доматите и ги цепваме на четири.
Заливаме с вряла вода и ги оставяме за около 20-30 секунди.
Много бързо ги охлаждаме после, като ги обелваме от ципата.
Готовите обелени домати нарязваме на кубчета.
Поставяме ги в голям съд и слагаме на котлона да заврат за кратко и след това ги премахваме.
Добавяме и магданоза и чесъна при завирането.
След като премахнем от огъня, добавяме захарта и разбъркваме добре.
Започваме да пълним в буркани (в случая 9 броя) и след това поставяме във всеки един по 1 брой аспирин.
Веднага затваряме бурканите с домати с капачката и бурканът обръщаме с капачката надолу.
Така направени, доматите издържат без допълнително консервиране.
Консервирани домати за зимата после може да ползваме за различни супи с домати, доматени манджи, постен ориз и какво ли още не.