Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия за зимата в бидон

Туршия за зимата в бидон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Туршия за зимата в бидон1 / 2
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Няма значение дали живеете в мезонет или гарсониера. Място за един бидон с туршия винаги ще се намери!"

Необходими Продукти

  • целина - 1 глава + листата
  • камби
  • зеле
  • карфиол
  • корнишони
  • моркови
  • зелени домати
  • вода
  • морска сол - 40 г на литър вода
  • натриев бензоат - 1 г на 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци. Надупчете камбите с игла, накъсайте карфиола и нарежете по-едро зелето, зелените домати, морковите (може и цели). Корнишоните също може да оставите цели.

Подредете зеленчуците в бидона, като по желание може да използвате и други зеленчуци. Отмерете нужното количество вода, което ще ви е необходимо, за да покрие зарзавата в бидона. Направете саламурата, като на всеки литър вода разтваряте 40 г морска сол. Залейте в бидона. При нужда притиснете с нещо отгоре, за да не изплуват.

Започнете да претакате туршията след ден 3 в продължение на около 10 дни или докато ви се стори готова. Точно тогава добавете натриевия бензоат (1 г на 1 л течност), за да пресече процесите в бидона. Претакайте туршията още 3 дена, за да се разтвори напълно бензоата.

Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мога ли от бидон да прехвърля в буркани
01.11.2022 12:01
1