Хрупкави пилешки дробчета с чеснов сос

Аника ВойтАника Войт
Готвач
252
2k
995
385
3
15/10/2020
"Пилешките дробчета с чеснов сос са чудно бирено мезе, което събира всички около масата за един приятен разговор"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца462
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бирени Мезета

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги нарежете на две. Накиснете го в студена вода поне за час. След което ги измийте отново много добре под течаща вода. Отцедете в гевгир.

В дълбока купа смесете двата вида брашно. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Загрейте в тиган олио.

Всяко дробче, преди да го поставите да се пържи, набрашнете хубаво и изтупайте леко ненужното.

Внимателно поставяме набрашнените дробчета и пържим до готовност. Готовите дробчета поставете в чиния, застлана с домакинска хартия. Тя ще поеме излишната мазнина от тях.

За чесновия сос смесете майонезата и киселото мляко. Овкусете с пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре и поставете в подготвяща купа за сервиране.

Хрупкавите пилешки дробчета са чудесно бирено мезе.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар