Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с медено – чеснов сос

Пилешки бутчета с медено – чеснов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки бутчета с медено – чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Красотата изисква жертви, кулинарията също, затова ни дайте виното и ни оставете да си довършим готвенето"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бутчета - 4 бр.
  • бяло вино - 120 мл.
  • олио - 100 мл.
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • кетчуп - 250 гр.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се оставят да киснат в бялото вино за 1 час.

Чесънът се нарязва на едро.

В съд се разтопява маслото и в него се слага чесънът. Поръсва се брашно и след около минута се налива виното. Щом виното се изпари, се прибавят и останалите продукти за соса. Заедно се варят около 3 мин.

Маринованите бутчета се пекат на скара около 20 мин. от всяка страна.

Подреждат се в плато и се заливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиева
Илиева
Има голямо разминаване между рецептата и приложената снимка. Бутчетата от снимката са печени във фурна, а не на скара.
24.11.2014 09:23