Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки пръчици с чеснов сос

Панирани пилешки пръчици с чеснов сос

Панирани пилешки пръчици с чеснов сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"За съжаление най-хубавите неща в света са незаконни, неморални или панирани и се пълнее от тях. Но пък си струва да опитате панираните ни пилешки пръчици с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • панировка - 4 - 5 с.л. за пиле
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
  • лимон
  • магданоз - 1 клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките филенца на лентички. Овкусете ги със сол и ги оваляйте в панировка за пиле. Разбийте яйцата.

Сгорещете олиото в подходящ съд. Потопете пилешките пръчици в яйце и изпържете до златисто от всички страни. Отцедете на домакинска хартия.

Направете чесновия сос, като смесите майонезата с киселото мляко. Добавете пресованите скилидки чесън.

Поднесете пилешките пръчици с чеснов сос.

Гарнирайте пърженото пиле с парче лимон и свеж магданоз.

Панираните пилешки пръчици с чеснов сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: