Торта Шампанско

ИваИва
Новак
9
84
34
14
24/10/2020
"Вдигаме наздравица с шампанско на всеки празник, но когато и тортата носи това име, поводът е още по-специален"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 322
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Отделяме белтъците от жълтъците. В дълбока купа разбиваме с миксер белтъците първо, на ниски обороти, после на високи за около 5 минути, в зависимост от мощността на миксера.

Трябва да станат високи, лъскави, бели и пухкави. Трябва да са толкова стегнати, че като обърнете купата на обратно, да остават залепени без да помръдват. Тази част е много важна, ако искате пухкави блатове за торта.

2. След това започваме да добавяме малко по малко от захарта и продължаваме да миксираме. Захарта трябва да е разбита много добре. Добавяме и трите супени лъжици есенция шампанско.

3. Смесваме в малка купичка петте лъжици брашно и какаото и разбъркваме с лъжичка.

4. Взимаме по един жълтък и го смесваме при белтъците със захар. Миксираме добре с миксера и тогава слагаме следващия жълтък, докато не се изчерпат жълтъците.

5. Последната стъпка за блатовете е много важна. Взимате по една лъжичка от смесеното брашно с какао и прибавяте към сместа с яйцата.

Разбърквате задължително със шпатула или дървена лъжица бавно, като започвате от дъното на купата нагоре и внимавате да не излиза въздуха от самата смес.

Когато брашното и какаото са напълно разтворени, добавяте следващата лъжица от сухата смес. Бъркате внимателно, докато не се изчерпа цялата смес и внимавате да не останат топченца от брашно.

6. Пускаме фурната да се загрява на 150 градуса. На дъното на формата за печене се слага лист хартия за печене и се изсипва сместа. Не се маже предварително с масло, за да не пречи на бухването на блатовете. Слагаме да се пече за около 40-45 минути до готовност.

7. Започваме с приготвянето на крема за нашата сметанова торта, като накисваме желатина в малко вода и го оставяме настрани за около 10 минути.

В дълбока купа разбиваме течната сметана със захарта, докато захарта не се разбие добре, а течната сметана не стане много гъста.

След това добавяме крема сиренето, шампанското и есенцията от шампанско. Продължаваме да разбъркваме с миксер всичко, докато се получи еднородна смес.

8. Разтапяме на водна баня желатина и го добавяме към крема. Оставяме го за около 3-4 минутки да постегне малко.

9. Когато блатът ни е готов, го разрязваме на три. Който обича по-силен вкус на шампанско, може да сиропира и блатовете с шампанското. Намазваме с крема и след това слагаме другия блат, после пак мажем с крем, слагаме блат и най-отгоре намазваме с крем.

10. Подреждаме целувките на малко разстояние, а до тях ядливите цветя. Аз съм ги поръсила с ядлив буркат. Поръсваме с кокос в центъра на празничната торта и отстрани. Слагаме и пръчици по желание.

Торта Шампанско е невероятна и впечатляваща!

Пластмасова кутия за торта с дръжка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасова кутия за торта с дръжка
12.00 лв.
Виж ››

Пластмасова кутия за съхранение и пренасяне на торта. Има дръжка и капак за удобно транспортиране на сладкиша. Подносът се предлага в различни цветове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Добре ми се получи
0
0