Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват до пухкав крем. Добавя се захарта и разбиването продължава.
След това се прибавя нишестето, като го редувате с олио, завършете с нишесте.
Сместа се разделя на две части. Изпечете два блата във форми 24-26 см на 180 градуса. Всеки блат печете около 20 минути. Оставете да се охладят.
В касерола сипете 350 мл шампанско, оставете да заври. В купа се смесват пудингът и останалото шампанско.
В друг съд разбийте яйцата със захарта. Врялото шампанско се изсипва при пудинга, като се бърка енергично. След това сместа се изсипва на тънка струя при яйцата.
Върнете сместа обратно на котлона и бъркайте, докато се сгъсти. Крема се изсипва в голяма плитка чиния и се покрива с фолио. Оставете да изстине напълно.
След като кремът се е охладил, го прибавете на части към разбитата сметана. Разрежете единия блат на две части.
Поставя се едната част в ринг върху поднос. Намазва се със сладкото и се покрива с втората част. Изсипват се 2/3 от крема, заглажда се добре и се покрива с втория блат. Изсипва се останалия крем, заглажда се и се оставя в хладилника поне за 1 час.
Сметановата торта се изважда от хладилника.
Сваля се рингът и цялата торта се измазва с разбитата сметана.
Отстрани се облепя с настърган шоколад, отгоре се поръсва с натрошени целувки и едро настърган шоколад.
Тортата със шампанско и целувки е готова.