Начин на приготвяне
Телешките гърди или шол се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се.
Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.
Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по-едри парчета.
В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови, лука и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и телешкото варено.
След сваряването на картофите ястието се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.
При сервиране телешкото варено с домати се посипва със ситно нарязан магданоз.
Ако телешкото варено ти харесва, опитай и другите ни специалитети с телешко, а именно особуко, чомлек или вкусна телешка чорба.
Коментари