Телешко варено с моркови

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Телешко варено с моркови
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 2
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
5
"Ретрото отново е на мода, особено когато става дума за класическото телешко варено"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1 кг с кости
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стъбло
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате месото да се свари, докато само падне от костите. По този начин си гарантирате, че ще извлечете максимално желатина, колагена и всички полезни вещества, съдържащи се в костите. Както и, че ще получите възможно най-вкусния бульон.

Варенето ще ви отнеме около 3-4 ч. Когато прецените, че месото е много добре сварено, добавете ситно нарязания лук, морковите на шайби и целината накълцана също на дребно. Осолете и подправете с черния пипер. При сервиране поръсете с магданоз.

Изключително полезно ястие, както при настинки, така и за профилактика на чревната флора и не само.

Костният бульон съдържа разнообразие от ценни хранителни вещества, много от които ни липсват във форма, която тялото лесно може да абсорбира и използва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: