Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенови царевични спагети

Безглутенови царевични спагети

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Безглутенови царевични спагети
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
25/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако се придържате към безглутенов режим на хранене, опитайте тази рецепта за царевични спагети с чесън и магданоз"

Необходими Продукти

  • спагети - 200 г безглутенови царевични
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • зехтин pomace - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Безглутенови царевични спагети, или как с малко продукти да спретнете вкусно и икономично ястие.

В тенджера се налива студена вода, прибавя се сол и се слага да заври.

След завирането, се прибавят безглутеновите спагети.

Варят се 10 мин., като периодично се разбъркват.

След като се сваряват, водата се изхвърля.

Царевичните спагети се заливат с топла вода в гевгир.

Магданозът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно.

Зехтинът се загрява и се отстранява от огъня.

Чесънът се почиства и се счуква в хаванче с малко сол.

В загрятия зехтин, след като е отстранен от огъня, се прибавя чесънът и се разбърква много добре.

Прибавя се магданозът.

Спагетите се разпределят по порциите.

Всяка порция се залива с чесново - магданозения сос.

Много вкусни и икономични спагети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: