Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с леща

Спагети с леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Спагети с леща
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусно похапване за цялото семейство за жълти стотинки"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • леща - 200 г, предварително накисната
  • доматено пюре - 500 мл *
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • морков - 1
  • селъри - 1 стрък
  • олио
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се спагетите в подсолена вода.

През това време се нарязват лукът, чесънът, морковът и селърито на ситно. Запържват се в тенджера със сгорещено олио.

След това се долива мъничко вода и се оставят да се задушат. Измива се лещата и се добавя и тя. Налива се вода, но не много, а само да успее да се свари лещата. Прибавя се и бульончето.

Вари се, докато лещата е вече сварена, и се разбърква от време на време с дървена лъжица, докато се изпари поне повечето от водата.

Когато спагетите са готови, се отцеждат от водата и се оставят настрана, но им се слага малко олио, за да не залепнат, докато чакат.

При лещата се добавя доматеното пюре, слага се сол и се вари на слаб огън.

*Аз използвах готов сос за спагети вместо доматено пюре, а той е по-течен, така че трябваше накрая да варя малко по-дълго, за да се изпари отново повечето течност и да се сгъсти сосът.

Спагетите с леща са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: