Начин на приготвяне
Сваряват се спагетите в подсолена вода.
През това време се нарязват лукът, чесънът, морковът и селърито на ситно. Запържват се в тенджера със сгорещено олио.
След това се долива мъничко вода и се оставят да се задушат. Измива се лещата и се добавя и тя. Налива се вода, но не много, а само да успее да се свари лещата. Прибавя се и бульончето.
Вари се, докато лещата е вече сварена, и се разбърква от време на време с дървена лъжица, докато се изпари поне повечето от водата.
Когато спагетите са готови, се отцеждат от водата и се оставят настрана, но им се слага малко олио, за да не залепнат, докато чакат.
При лещата се добавя доматеното пюре, слага се сол и се вари на слаб огън.
*Аз използвах готов сос за спагети вместо доматено пюре, а той е по-течен, така че трябваше накрая да варя малко по-дълго, за да се изпари отново повечето течност и да се сгъсти сосът.
Спагетите с леща са готови.