Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Каши»Овесена каша с тиква и ябълка

Овесена каша с тиква и ябълка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Овесена каша с тиква и ябълка
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лек, здравословен обяд или вечеря от овесена каша с тиква - може би не сте се сещали да опитате нещо подобно досега"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 2 ч.ч. (фини)
  • тиква - 80 г
  • ябълка - 1 бр.
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • мента - суха на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете тиквата и една ябълка. С помощта на ренде ги настържете на ситно.

Загрейте водата и щом започне да кипи, намалете котлона. Добавете в нея овесените ядки и настърганите зеленчуци.

Поставете капака на съда и гответе за около 20-30 минути.

Ако овесената каша има нужда от допълнително вода, долейте ѝ.

Минути преди да е готова овесената каша с тиква и ябълка, добавете сол на вкус, индийско орехче и малко суха мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: