Шотландско яйце

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
432
3k
996
1k
28/10/2020
"Креативна идея за приготвяне и сервиране на шотландско яйце - изненадайте всички у дома с тази вкусотия"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца999
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пюрето от сладки картофи. Почистваме, измиваме картофите и ги варим до готовност.

Отцеждаме водата и пасираме, като добавяме прясно мляко, докато получим желаната гъстота. Добавяме краве масло, сол, черен пипер и разбъркваме добре.

Яйцата слагаме във вряла вода и варим 5 минути (аз ги варих 7, но са много, не останаха рохки). След това ги слагаме във студена вода и ги белим.

Смесваме каймата, като добавяме ситно нарязания лук, магданоз, сол, черен и бял пипер и настъргана скилидка чесън. Разбъркваме добре.

В три дълбоки чинии разпределяме панировката - 4 яйца, разбъркани, брашното в друга и в третата галетата.

С мокри ръце си вземаме от каймата и я разстиламе на дланта. В средата поставяме яйце и оформяме.

Панировката е: брашно, яйце, галета, после пак яйце и галета. Пържим в олио. Трябва да е повече, а котлонът да бъде на 4. Пържим около 7 минути.

Като извадим кюфтетата, ги поставяме върху домакинска хартия.

В същото олио запържваме за 2 минути много тънко нарязан праз.

Сервираме шотландското яйце върху канапе от пюрето и внимателно поставяме отгоре чипса от праз.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Камата остана малко сурова
0
0