Яйце в гнездо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Яйце в гнездо1 / 3
26/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ефектно и много лесно за приготвяне ястие, с което да нагостите скъпи гости и приятели, дошли да хапнат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя + 1 за каймата
  • кайма - около 600 - 700 г смес
  • черен пипер - млян
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • магданоз
  • сол
  • чубрица
  • кимион
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • горчица
  • хляб - 1 дебела филия сух
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесете с всички подправки, лъжичка кисело мляко и горчица и леко навлажнената и отцедена много добре филия хляб.

Разделете каймата на 4 топки. Подредете ги в добре намазнена тава с незалепващо покритие. Във всяка топка направете гнездо, което да е достатъчно дълбоко, за да не се разтече яйцето.

Сложете гнездата да се пекат в загряна на около 190 градуса фурна, докато са почти готови. Извадете тавата и във всяко гнездо чукнете по едно яйце. Посолете леко или по желание поръсете всяко с малко натрошено сирене.

Върнете във фурната да се запече, докато яйцата се постегнат. Поднесете по едно яйце в гнездо в чиния с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Delfina
Delfina
Направих ги за вечеря, но станаха доста сухи. Бяха вкусни но небеше това което аз търсех като вкус.
03.11.2013 20:17