Начин на приготвяне
Започваме с пюрето от сладки картофи. Почистваме, измиваме картофите и ги варим до готовност.
Отцеждаме водата и пасираме, като добавяме прясно мляко, докато получим желаната гъстота. Добавяме краве масло, сол, черен пипер и разбъркваме добре.
Яйцата слагаме във вряла вода и варим 5 минути (аз ги варих 7, но са много, не останаха рохки). След това ги слагаме във студена вода и ги белим.
Смесваме каймата, като добавяме ситно нарязания лук, магданоз, сол, черен и бял пипер и настъргана скилидка чесън. Разбъркваме добре.
В три дълбоки чинии разпределяме панировката - 4 яйца, разбъркани, брашното в друга и в третата галетата.
С мокри ръце си вземаме от каймата и я разстиламе на дланта. В средата поставяме яйце и оформяме.
Панировката е: брашно, яйце, галета, после пак яйце и галета. Пържим в олио. Трябва да е повече, а котлонът да бъде на 4. Пържим около 7 минути.
Като извадим кюфтетата, ги поставяме върху домакинска хартия.
В същото олио запържваме за 2 минути много тънко нарязан праз.
Сервираме шотландското яйце върху канапе от пюрето и внимателно поставяме отгоре чипса от праз.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа
Коментари