Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с какао и течен шоколад

Мъфини с какао и течен шоколад

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Мъфини с какао и течен шоколад
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
11/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ако скоро не сте правили мъфини, препоръчваме тази рецепта. Всички у дома ще ги харесат"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л. натурално
  • течен шоколад - 1/2 опаковка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, ванилията и бакпулвера, какаото и добавяме захарта. В отделен съд разбиваме яйцата.

Към тях добавяме последователно олиото и прясното мляко. Течната смес добавяме към сухата (както при приготвянето на всички видове мъфини) и разбъркате колкото да се смесят продуктите.

За разлика от класическия кекс, не разбиваме продължително. Изсипваме сместа в силиконови формички като количеството трябва да заеме най-много 1/2 от обема на формичките.

Ако използваме метални форми, намажете с мазнина и поръсете с брашно преди да изсипете сместа. Във всяка формичка поставете по една чаена лъжичка от шоколада и допълнете с тесто до 2/3 от височината на отворите.

Печете мъфините около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовността проверете с клечка за зъби или дървен шиш. Поръсете мъфините обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: