Телешко Тиганаки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Телешко Тиганаки
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Със задоволство ви представяме телешко Тиганаки - и рецептата за него, разбира се"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • чубрица - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • царевично нишесте - 1 с.л. /разтворено в 50 мл студена вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки филенца. Овкусете го със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте тигана с малко олио и запържете телешкото месо за 2-3 минути. Извадете го в решетъчна лъжица и го отделете настрани.

В същата мазнина задушете почистените и нарязани на ситно лук и морков. Щом омекнат, добавете и нарязаните на ситно чушки. Чесъна и гъбите добавете последни в тигана.

Не забравяйте да разбърквате от време на време. След около 15 мин. от добавянето на зеленчуците върнете в тигана и телешкото месо.

Гответе телешкото тиганаки още половин час, като разбърквате от време на време. Добавете по желание малко нишесте, разтворено в вода. Изчакайте да се сгъсти и изключете котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: