Начин на приготвяне
Смесват се брашното, яйцата и 170-200 мл хладка вода. Слагат се и другите продукти за тестото, като олиото се прибавя последно. Замесва се меко тесто и се оставя да престои 40 минути.
Разделя се на топки, които се разточват на кори. Нарязват се на квадрати или кръгчета с помощта на чаша.
Междувременно в малко зехтин се задушават почистеният и нарязан спанак и наситнените лук и морков. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, съдът се захлупва и се оставя няколко минути, за да се поемат ароматите.
След това се прибавят киселото мляко, натрошеното сирене и нарязаните чушки. Върху всяко тестено парче се слага по 1 с.л. от плънката.
Прегъва се на две и се оформят тиганици. Пържат се в олио от двете страни до златисто. Поднасят се с кисело мляко и зелена салата.