Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко смесено със содата. Разбъркваме добре.
Изсипваме към тях брашното и пак разбъркваме докато се получи еднородна смес. Добавяме ванилията и солта.
На котлона поставяме тигана и изсипваме олио, за да се загрее. Пържим в гореща мазнина.
Гребем с лъжица и сипваме в горещото олио. Леко се разстила, но не му пречи.
В зависимост от големината на тигана можем едновременно да пържим около 5-6 тиганички.
При поднасяне може да се поръсват с пудра захар или с вкусно домашно сладко.
Ретро тиганичките са много вкусни.
Прочети също какви са тайните на вкусните тиганици или опитай нашите тиганички с кашкавал.
Коментари