Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на ивички. Овкусете го със сол, черен пипер и босилек на вкус.
В тиган загрейте малко олио и запечатайте месото от всички страни за по минута. Щом месото е готово, го отделете в друг съд на страни и покрийте с капак.
Зеленчуците се почистват и измиват. Тях също нарежете на жулиенчета. В тигана, в който сте приготвели месото, сложете още малко олио и задушете нарязаните зеленчуци.
Започнете с лука и чесъна, а след като те поомекнат, добавете чушките и накрая гъбите.
След като всички зеленчуци са сготвени, се налива виното и една чаша вода.
Пилето на тиган се оставя на слаб огън, докато течността започне да се изпарява.
Подправя се със сол, черен пипер и сух босилек на вкус.
Идва ред да се върнат и пилешките жулиени в тигана. Разбъркайте добре.
Завършете соса за пилето, като добавите и предварително разтвореното във вода нишесте заедно със соевия сос и меда.
Разбъркайте пиле Тиганаки с ароматен сос за още 5 минути.
Ястието е готово да бъде сервирано.