Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Шницел от смляно телешко месо

Шницел от смляно телешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шницел от смляно телешко месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Когато става дума за шницел, не правим компромиси - избираме само най-крехкото телешко месце"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 140 гр.
  • прясно мляко - 10 мл.
  • брашно - 10 гр.
  • мас - 15 гр.
  • масло - 5 гр.
  • сол - 2 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • сос - от печеното 30 гр.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се посолява. Отлежава на хладно място, след което се смила два пъти в месомелачка.

Каймата се омесва добре с млякото, яйцата и черния пипер, отлежава 20-30 минути в хладилник и се разпределя на порции. От тях се образуват кебапчета, които се потопяват в брашно и се разплескват върху суха дъска на елипса с дебелина 5-6 мм.

Пържат се в сгорещена мазнина. Гарнират се със задушени зеленчуци или друга подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: