Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле, завито в краве масло

Печено пиле, завито в краве масло

Печено пиле, завито в краве масло
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Само си представяме аромата на печеното пиле, завито в краве масло - и бягаме за пиле до магазина, какво друго"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • краве масло - 5 пакетчета, меко
  • бяло вино - 70 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - 1 бр. сока
  • магданоз
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • за плънката
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - обикновени и сладки /по 1 - 2 бр./
  • лимони - резени
  • розмарин - клонки
  • още
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - обикновени и сладки /по 1 - 2 бр./
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сливи - пресни, нарязани
  • смокини - нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа слагаме 5 пакетчета (меко, на стайна температура) краве масло.

Към него добавяме бяло вино, 3 скилидки чесън (настърган), сока на един лимон, нарязани магданоз и розмарин, сол и черен пипер. Объркваме добре.

Почистваме и измиваме цялото пиле. Пълним го с 2 моркова (цели), нарязани на филийки два вида картофи (обикновени и сладки), резен лимон и клонка розмарин. Поставяме пилето в купата с маслото и го намазваме от всички страни.

В тава слагаме 1 ч.ч. ориз. Отгоре редим нарязани на по-едро кубчета картофи (също от двата вида) и моркови на кръгчета.

Слагаме пилето по средата на тавата върху картофите. Върху него слагаме всичкото масло и заглаждаме.

Отстрани поставяме нарязани пресни сливи и смокини. Поръсваме със сол и розмарин.

Слагаме две резенчета лимон върху пилето и във фурната за час и двадесет минути на 170 градуса.

Ако е необходимо, с лъжица премахваме излишната мазнина от тавата на печеното пиле.

Печеното пиле, завито в краве масло е невероятно вкусно, ароматно и крехко!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: