Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Варена юфка с краве масло

Варена юфка с краве масло

Варена юфка с краве масло
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1-2
"Някои от нас за израснали с варената юфка с масло, а вие?"

Необходими Продукти

  • юфка - 100 г домашна
  • масло - 30 г краве
  • сол - щипка
  • сирене - 30 г
  • вода - 1.2 л за варене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме в тенджерка 1 л и 200 мл вода с щипка сол и оставяме да заври. В кипящата вода сипваме юфката. Варим до готовност - приблизително за 2-3 минути.

Сварената юфка сипваме в голяма цедка или в гевгир и отцеждаме от водата. Обливаме със студена вода и отново отцеждаме.

Сипваме в чинийка и смесваме с натрошено краве сирене. Разтапяме краве масло и поливаме юфката .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: