Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бут с бира

Пилешки пържоли от бут с бира

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Пилешки пържоли от бут с бира
Снимка: Evgenia
1 / 4
13/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Перфектните пилешки пържоли от бут с бира - бира в маринатата, бира по време на печенето, бира на масата"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 8 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 3 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • олио
  • бира - 200 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват. Кожата им се отстранява за тези, които не я харесват, но и тя се готви. Месото се измива.

Нарежда се в дълбока тавичка. Добавят се и кожите. Поръсва се с черния и червен пипер. Залива се със соевия сос и малко олио.

Добавя се сол, като се предвижда солеността на соевият сос. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

С ръце всички съставки се разнасят добре върху месото.

Залива се с бирата и се оставя поне за час в хладилника, за да се мариноват пилешките пържоли.

В поелата марината пилешките пържоли от бут се изпичат до крехкост.

Ако е необходимо, се добавя и малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Страхотен вкус!
09.09.2023 14:02