Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински език с краве масло

Свински език с краве масло

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Свински език с краве масло
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Сервирате езика на тиган със сварен ориз с бульона от варенето на свинските езици и се радвате колко е вкусно"

Необходими Продукти

  • свински език - 4 бр.
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер
  • черен пипер - млян и на зърна
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам свинските езици да се варят в тенджера под налягане без да слагам капака. Свинските езици отпенвам, после добавям дафиновите листа, черния пипер и сол, 1 глава лук цяла.

Затварям тенджерата под налягане и след сигнала за набрано налягане намалявам на среден огън и варя десет минути.

Охлаждам на студена течаща вода тенджерата или изпускам налягането, ако много бързам.

Веднага пускам в студена вода езиците и ги беля по-лесно. Нарязвам ги леко на елипси на парчета.

В тиган с краве масло пускам парчетата леко да се запържат и от двете им страни.

Вадя ги и поръсвам със сол и черен пипер, ако е необходимо.

Сервирам езика на тиган със сварен ориз с бульона от варенето на свинските езици.

Стават вкусни свински езици с краве масло и може да са също предястие с език също.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: