Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Пикантно свинско с фурми и пюре с пащърнак

Пикантно свинско с фурми и пюре с пащърнак

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689501
Пикантно свинско с фурми и пюре с пащърнак
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
06/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Експлозия от вкусове в чиния - пикантно свинско с фурми и пюре с пащърнак"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • фурми - 1/2 ч.ч. (без костилки)
  • чили сос - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • гореща вода ~ 200 мл
  • олио 3 с.л.
  • За пюрето
  • картофи - 500 г
  • пащърнак - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета и го овкусете с подправките. Оставете в хладилник за ~ 30 мин.

Загрейте олиото и прехвърлете месото при него. Добавете сухите чушки и запържете за 4-5 мин (или до готовност на месото).

Прибавете фурмите, разбъркайте и добавете брашното. Започнете да добавяте на части водата при непрекъснато разбъркване.

Щом започне да се сгъстява, снемете от огъня.

За пюрето измийте, почистете, нарежете на едро и сварете картофите и пащърнака. Отцедете и намачкайте с преса.

Добавете маслото, млякото и сол на вкус към свинското задушено.

Разбъркайте пикантно свинско с фурми и пюре с пащърнак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: