Пикантно свинско мезенце

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Пикантно свинско мезенце
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дори и не си помисляйте да приготвите това пикантно мезенце, ако не сте се запасили с достатъчно студена бира"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • царевично брашно - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • лют червен пипе - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Смесете сухите съставки в найлонова торбичка и изсипете вътре парчетата месо.

Раздрусайте добре, докато подправките полепнат напълно. Оставете в хладилника за половин час.

В тенджерка с малък диаметър загрейте олиото и пържете на умерен огън хапките, като внимавате да не прегорят.

Извадете парчетата месо с решетъчна лъжица и отцедете върху салфетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: