Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Калмари пане по гръцки

Калмари пане по гръцки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Калмари пане по гръцки
Снимка: Аника Войт
1 / 4
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Поднесете панираните калмари със свежа салата и се насладете на вкуса"

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г (замразени)
  • яйце - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • галета - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тубите от калмари.

Изплакнете ги и отцедете от водата. Ако имат нужда от почистване, го направете. Премахнете роговите пластинки и външната ципа.

Нарежете калмарите на пръстени с ширина около 1.5-2 см.

Загрейте фурната до 200 градуса, подгответе голяма тава, която застелете с хартия за печене.

В купа разбъркайте яйцата, солта и черния пипер на вкус.

Изсипете брашно и галета в две отделни плитки чинии.

Редувайте всеки пръстен на калмари в брашно, потопете в яйце и потопете в галета.

Така процедирайте със всички панирани калмари и ги наредете в тавата за печене.

Печете вкусното мезе във фурната за 10 минути от всяка страна, докато се образува вкусна златиста коричка.

Имате уникални калмари пане по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: