Начин на приготвяне
Поставете маслото със 2 лъжички от зехтина на тих до умерен огън. Щом се разтопи, сложете розмарина и портокаловите кори и пържете, докато леко започне да покафенява.
Сложете мидите, захлупете с капак и изчакайте да се отворят всички за около 2 минути. Щом това се случи веднага, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.
Масленото сосче изсипете в купичка и почистете тигана. Сложете го отново на огъня (умерен до силен) и сипете останалия зехтин с една-две лъжици от маслото от купичката. Запечете скаридите от двете страни, докато от сивкави станат оранжеви или бели (в зависимост от вида, който използвате) Извадете и тях.
Следва да запечете и норвежките омари за около 2-3 минути, зависи от големината.
Накрая завършете с калмарите, като почистите отново тигана и го нагорещите на силен огън със още малко зехтин и масло. Калмарите може да нарежете на пръстени или да оставите цели. Запечатайте ги до хубав загар и подредете тях и всички останали морски дарове в плато за сервиране.
Извадете портокаловите кори от маслото, все още топло и към него сложете накълцания магданоз.
Залейте платото с морски дарове с тази маслена смес и посолете леко.
Поднесете с хубаво бяло вино.
Добър апетит!