Начин на приготвяне
Внимателно отстраняваме кожата на парти бутчетата и ги поливаме с лимонов сок.
В купичка смесваме солта, червения пипер, кърито, куркумата, черния пипер, индийското орехче, чесъна на прах и джинджифила.
С тази смес от подправки поръсваме бутчетата и разбъркваме, за да се овкусят хубаво. Покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 1 час.
След това добавяме към бутчетата шарлана, разбъркваме и ги овалваме в галета.
Поставяме парче хартия за печене на дъното на кошницата на уреда.
Отгоре поставяме 3 бутчета.
Включваме на 200 градуса, което е температурата за печене на пилешко.
Пържим бутчетата 10 минути, обръщаме ги и готвим още 10 минути.
След това отново ги обръщаме и пържим отново 10 минути.
Изваждаме бутчетата и по същия начин приготвяме и останалите 3 бутчета, като съкращаваме последните 10 минути на 5, защото при първите уредът не е бил загрят предварително.
По ваша преценка може да готвите и по-дълго панираното пиле, ако предпочитате да са по- хрупкави.
Задължителни при сервирането на панираните бутчета в еър фрайър са: любимата гарнитура, приятната компания и добрият апетит..
Коментари