Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с маслен крем и глазура

Шоколадова торта с маслен крем и глазура

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Шоколадова торта с маслен крем и глазура
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Страхотна шоколадова торта, която се топи в устата - затова и се хапва толкова бързо"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 20 г
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г натурален
  • краве масло - 150 г
  • За украса
  • шоколад - 100 г натурален
  • млечен шоколад - 100 г
  • портокали
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на блата разделяме белтъците от жълтъците.

Белтъците с 1/3 от захарта разбиваме на сняг.

Жълтъците с останалата захар разбиваме на пухкав крем.

Започваме да смесваме белтъците с жълтъците, добавяме брашно и какао и така редуваме продуктите още няколко пъти.

Когато получим въздушна и хомогенна смес, прехвърляме във форма с отлепящи се стени и печем блата на 170 градуса.

Не отваряме фурната и не дупчим с клечка, за да не спадне.

След като тортеният блат покафенее, проверяваме, като леко го притискаме с пръсти.

Ако е мек, но пружиниращ, то значи е готов.

За крема кипваме млякото и захарта и към тях прибавяме разбитите яйца и брашно.

Разбъркваме, докато кремът се сгъсти.

Сваляме го от огъня и добавяме шоколада, начупен на малки парчета.

Кравето масло трябва да е на стайна температура.

Разбиваме го с миксер на пухкав крем.

Добавяме от изстиналият крем към разбитото масло и бъркаме, докато се смесят съставките.

Режем блата на два по-тънки и сиропираме блатовете със сока на половин портокал.

Върху сиропирания блат разпределяме 2/3 от шоколадовия крем за торта.

Слагаме втория блат, сиропираме и разпределяме останалата 1/3 от крема.

За да покрием тортата с шоколадова глазура, разтопяваме 200 г шоколад на водна баня.

Поливаме шоколадовата торта с разтопения шоколад и заравняваме.

Украсяваме шоколадовата торта с маслен крем и твърда глазура с натрошени орехи и резенчета портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: